Hoe bereid je een rib eye?

De rib eye is één van de meest populaire stukken rundvlees. Het gemarmerde vlees maakt de rib eye heerlijk mals en sappig. Je kunt de steak op meerdere manieren bereiden. Bakken of braden in de pan maar natuurlijk ook op de barbecue.


Ingrediënten

  • 2 rib eye (niet te dun)
  • 1 citroen (schoongeboend)
  • 2 eetlepels gedroogde oregano
  • 2 rode pepers (heel fijn gehakt)
  • 3 teentje s knoflook (geperst)
  • ½ eetlepel zwarte peper (grof gemalen)
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 125 ml rode wijn

 


Bereiding

 

Laat de rib eye op kamertemperatuur komen. Snijd vervolgens de doorregen vetrand op meerdere plaatsen in (insnijden).

 

Rasp ondertussen de schil van de citroen en pers de vrucht uit. Doe in een kommetje vervolgens de citroenrasp met de oregano, peper, knoflook en mosterd. Roer en meng het tot een pasta.

 

Leg de rib eye in een schaal en wrijf het vlees vervolgens goed in met de pasta. Doe in een ander kommetje de citroensap met olijfolie en rode wijn, klop door elkaar en schenk over de rib eye heen. Schaal afdekken en de rib eyes in de koelkast 1 nacht marineren (Rib eyes af en toe keren).

 

Steek uw barbecue aan en laat op temperatuur komen. Laat de rib eyes goed uitlekken, op goed ingevet rooster leggen en aan elke kant 3 à 4 min. grillen (afhankelijk van gewenste gaarheid). Voeg eventueel nog zout naar wens toe.

 

Eet smakelijk.