Varkenshaas bakken

Varkenshaas is de meest malse spier uit de onderkant van de rug van het varken. Een varkenshaas mag nog net rosé zijn. Zorg ervoor dat je het stukje vlees te lang in de bakt, want dan wordt het te droog. Wanneer je ervoor kiest om de varkenshaas aan één stuk te bakken, kunt u de dunne kant het beste opbinden. Zo zorg je ervoor dat het vlees overal een gelijke dikte heeft en gaart het gelijkmatiger.


Varkenshaas met rauwe ham

 

Ingrediënten

  • 500 g varkenshaas
  • 8 g tijm
  • 100 g rauwe ham
  • 20 g boter

Bereiding

 

Ris van de helft van de takjes tijm de blaadjes af. Bestrooi de varkenshaas rondom met de tijmblaadjes

en peper.

 

Leg 3 plakjes rauwe ham naast elkaar, met een kleine overlap, en wikkel er een varkenshaas in. Steek de ham vast met twee cocktailprikkers en bestrijk rondom dun met olijfolie. Zorg dat de varkenshaas

helemaal bedekt is.

 

Leg de varkenshaasjes boven matig heet vuur en gril ze in 12-15 minuten net gaar en bruin, draai ze af en toe een slag.

 

Serveer de varkenshaas schuin in plakken gesneden.

 

Ook zeer geschikt voor in de oven. (verwarm voor op 180 °C)

Verhit wat boter in een koekenpan en bak het vlees rondom in 4 min. aan. Neem uit de pan en leg in de ovenschaal. Ook lekker met champignons. Bak in 15 min. gaar. Neem de schaal uit de oven en laat het vlees losjes afgedekt met aluminiumfolie nog 10 min. rusten.

 

Eet smakelijk